Prikaži više Prikaži manje

172949

NEBO NAKON OLUJE

22,43
dostupno
ISBN ISBN: 978-953-342-174-2
Uvez Uvez: tvrdi
Godina izdanja Godina izdanja: 2021

O knjizi NEBO NAKON OLUJE

Tebe i mene nazvao je žarom u pepelu, Elias. Krvosljednici Heleni rekao je da je baklja u noći… Kako smo bili naivni. To su laži. Mi smo samo sredstvo koje ga može dovesti do cilja – posvemašnjeg mraka na obzoru. Poludjeli kralj džina želi uništiti svijet.
Ne prihvaćam smrt. Mojim žilama teče život. Neću mu dopustiti da tako lako pobijedi – bijesom ću uništiti Mračitelja i osloboditi Učenjake od njegova jarma. Ja sam Laia iz Serre, Lavičina kći, i znam da je strah neprijatelj samo ako mu to dopustiš. Tako počinje završni roman tetralogije Žar u pepelu, čija radnja počinje samo nekoliko mjeseci naon događaja iz trećeg dijela serijala, romana Mrak na obzoru.
Nekoć zatočeni džini napadaju i nesmiljeno harače selima i gradovima. No ta je odmazda Mračitelja, kralja džina, samo početak mračnog proročanstva o kraju svijeta i posljednjim danima čovječanstva. Zapovjednica Crne klisure Keris Veturia njegova je desna ruka. Proglasila se caricom. I najmanji neposluh kažnjava smrću. Krvosljednica Helena Aquilla i njezina obitelj na prvome su mjestu njezina popisa neprijatelja.
Učenjačka pobunjenica Laia iz Serre i bojovnička krvosljednica postaju saveznice. Nebesa se nisu urušila jer nema im druge, moraju zaustaviti Mračitelja i uništiti ga. Čini se da je svijet usporio i da vrijeme ne postoji. Trenutak je potpunoga kaosa, no ipak... Gdje ima života, ima i nade.
Eliasa Veturiusa više nema, odrekao se slobode da bi spasio Laiu i Darina i postao dušolovac, tješitelj duša u Čekalištu. Želi sve zaboraviti, čak i Laiu. No ipak... mora zaštititi ljude. Može uništiti svijet. Može ga i spasiti.

Autor/i
Preveo(la)
Ana Josić
Nakladnik/ci
ISBN
978-953-342-174-2
Uvez
tvrdi
Godina izdanja
2021
Broj stranica
384
Format
24 x 15 cm

Od istog autora