Prikaži više Prikaži manje

172723

OBRAZOVNI MENADŽMENT - Smjernice za učinkovito upravljanje odgojno-obrazovnim sustavom

32,50
dostupno
ISBN ISBN: 978-953-0-30731-5
Uvez Uvez: meki
Godina izdanja Godina izdanja: 2022

O knjizi OBRAZOVNI MENADŽMENT - Smjernice za učinkovito upravljanje odgojno-obrazovnim sustavom

Pisati o nečemu čega još nema u dovoljnoj mjeri ili nije precizno definirano kao što je sustav obrazovanja u našoj stručnoj i akademskoj stvarnosti je hrabro, ali istodobno korisno. Svjedoci smo činjenice da su suvremeni menadžment, i unutar njega obrazovni menadžment, nedovoljno ili skromno zastupljeni u hrvatskom obrazovnom sustavu i poslovnom svijetu te ovom knjigom želimo učiniti male pomake za promjene u tome važnom području.
U obrazovnom menadžmentu potrebna su određena znanja od procesa upravljanja, vođenja i kreativnog sudjelovanja u ostvarivanju vizije i misije u kontekstu odgojno-obrazovnog procesa te razvoja menadžerskih koncepcija u zadanom kontekstu.
Navedena znanja iz toga područja, nažalost, nedostaju onima koji danas upravljaju tim važnim područjem, tako da je korisno ponuditi, u procesu cjeloživotnog obrazovanja, dodatnu edukaciju ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova, stručno-razvojnim službama, učiteljima, nastavnicima, profesorima, suradnicima u nastavi, članovima upravnih vijeća, školskih odbora od predškolskih, osnovnoškolskih, srednjoškolskih ustanova i visokih učilišta.
Zato ističemo važnost i nezaobilaznost znanstvene discipline obrazovnog menadžmenta koji je ponajprije proces u obogaćivanju ljudske spoznaje, koji obuhvaća usvajanje znanja, stvaranje praktičnih umijeća i navika, što čini pretpostavku i temelj razvoja sposobnosti, oblikovanja znanstvenoga pogleda na svijet, za povezivanje znanja s praktičnom, profesionalnom i bilo kojom drugom djelatnošću.

Autor/i
Nakladnik/ci
ISBN
978-953-0-30731-5
Uvez
meki
Godina izdanja
2022
Broj stranica
360
Format
26 x 15 cm

Od istog autora

Najprodavanije iz kategorije

-50%UČIM VOZITI I PONAŠATI SE U PROMETU - priručnik iz prometnih
4,31 8,63 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:8,63 
-10%OBITELJSKI ZDRAVSTVENI SAVJETNIK
86,00 95,56 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:95,56