- Lista želja
- Prijava
- 0
Košarica Vaša košarica je prazna
- Naslovnica
- publicistika
- OKUS - Moj život kroz hranu
- alternativna područja
- arhitektura
- audio izdanja
- časopisi
- društvene znanosti
- ekonomija
- enciklopedije / leksikoni / priručnici
- erotika / seks
- hobistika
- humor
- knjige za djecu
- književnost
- lektira
- multimedijalna izdanja
- ostala izdanja
- poklon galerija
- politika
- pomorstvo
- popularna znanost
- povijest
- prirodne znanosti
- publicistika
- religija / mitologija
- rječnici / gramatike / strani jezici
- strane knjige
- stripovi
- tehnika / inženjerstvo / građevina
- turizam
- udžbenici
- udžbenici strukovnih škola i fakulteta
- umjetnost

OKUS - Moj život kroz hranu
O knjizi OKUS - Moj život kroz hranu
Svjetski bestseler slavnoga glumca Stanleya Tuccija Okus – Moj život kroz hranu proglasili su The Guardian, The Times i The Daily Mail knjigom godine, a sada se, eto, u prijevodu Nade Mirković, pojavljuje i na hrvatskom tržištu.
Riječ je o intimnim i neodoljivim memoarima Stanleyja Tuccija o životu u kuhinji i izvan nje.
Prije nego što je ulogama u filmovima Vrag nosi Pradu i Igre gladi postao svjetski poznato ime, Stanley Tucci odrastao je u talijansko-američkoj obitelji koja se baš svaku večer okupljala oko kuhinjskog stola.
Okus je intiman pogled na spone između hrane i života, ispunjen anegdotama o odrastanju u Westchesteru, NY, o pripremama i snimanjima foodie filmova Velika noć i Julie i Julia, o zaljubljivanju tijekom večere i o zajedništvu sa suprugom u smišljanju zabavnih jela za njihovu djecu.
Svaki komadić ovog gastronomskog putovanja, kroz dobra i loša vremena, kroz jela iz restorana s pet zvjezdica, kao i ona koja su zagorjela u kućnoj pećnici, slastan je, iskren i topao.
Ispunjen Stanleyjevim prepoznatljivim humorom i nježnom nostalgijom, Okus će ugrijati srce svakome tko zna koja je moć obroka skuhanog za one koje volite.
Okus je mnogo više od memoara i mnogo više od kuharice, iako ćete u njoj pronaći i recepte koji će vam izazvati zazubice i koje ćete jednostavno morati isprobati. Možda ćete poželjeti napraviti temeljac od parmezana na način chefa Pina Posterara, koji će vašim jelima s tjesteninom dati posve novi okus, ili pak skuhati ragu prema receptu koji se u obitelji Tucci prenosi iz generacije u generaciju.