Prikaži više Prikaži manje

10464

OKUSI DALMATINSKE KUHINJE+auto karta Dalmacije

17,92
16,13
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 14,34 
dostupno
ISBN ISBN: 953-6342-76-6
Uvez Uvez: tvrdi
Godina izdanja Godina izdanja: 2003

O knjizi OKUSI DALMATINSKE KUHINJE+auto karta Dalmacije

Dalmatinska kuhinja je specifična kuhinja po načinu pripreme jela. Bogatstvo mora i njegovih plodova obilno se i u potpunosti koristi u pripremanju jela. Dalmacija je bogata mediteranskim začinskim biljem, kao što su ružmarin, lovorov list, kadulja, bosiljak, masline, što jelima tog podneblja daje poseban miris i okus. Spremaju se razna riblja jela, jela od školjaka i mekušaca, a kod mesnih jela najviše je zastupljena janjetina, a od peradi puretina i piletina. Pogodni geografski uvjeti kao što su spoj mora, kopna i užarenog sunca pružaju klimatske uvjete za uzgoj maslina iz kojih nastaje glasovito dalmatinsko maslinovo ulje. Pored ulja na sunčanim brežuljcima i otocima širom Dalmacije rastu različite sorte vinovih loza od kojih se proizvode poznata bijela i crna vina (dalmatinski prošek, postup, pošip, kao i niz drugih dobrih vina). U Dalmaciji se proizvodi i poznati dalmatinski pršut koji gurmani izuzetno cijene. Zbog svoje specifičnosti i jednostavnosti u pripremi, dalmatinska jela su svugdje prihvaćena. Svježa riba, gradele, maslinovo ulje s malo kuhane blitve i krumpira aromatizirano mediteranskim biljem, u tren oka postaje gurmanskim specijalitetom. Tako fina mirisna jela zalijevaju se dobrom dalmatinskom kapljicom. U ovoj smo knjizi odabrali jela koja se pripremaju u Dalmaciji i na otocima. Sigurno je da ih ima još niz dobrih i nemoguće ih je sve obuhvatiti. Jela su prilagođena pripremi u svakom domaćinstvu, a faze pripreme su oslikane radi preglednosti. Sastavljeni recepti su predviđeni za četiri osobe. Čitajući uz pomoć slika, recepte može pripremiti svaka domaćica i pomoći na taj način da naša tradicionalna jela ne padnu u zaborav. Ukoliko smo uspjeli u tome, i naše je zadovoljstvo tim veće.

Nakladnik/ci
ISBN
953-6342-76-6
Uvez
tvrdi
Godina izdanja
2003
Broj stranica
65
Format
23 x 15 cm

Od istog autora

-10%KOSTLICHKEITEN AUS ISTRIEN
4,54 5,04 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:4,03 
-10%I SAPORI DELLA CUCINA ISTRIANA
4,54 5,04 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:4,03 
-10%I SAPORI DELLA CUCINA DALMATA
4,54 5,04 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:4,03 
-10%DELICACIES FROM DALMATIA
4,54 5,04 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:4,03 
-10%KOSTLICHKEITEN AUS DALMATIEN
4,54 5,04 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:4,03 

Najprodavanije iz kategorije

-10%OD VINOGRADA DO VINA - Priručnik za uzgoj grožđa i proizvodnju vina
18,40 20,44 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:16,35 
-10%MJESEČEV KALENDAR
23,77 26,41 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:21,13 
-10%PRIRUČNIK ZA GLJIVARE
35,72 39,68 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:31,74 
-10%LAROUSSE ENCIKLOPEDIJA  KUĆNI VRTOVI I UREĐENJE INTERIJERA
43,00 47,78 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:38,22 
-10%ARANŽIRANJE CVIJEĆA - suvremeni pristup cvjetnom dizajnu
46,59 51,76 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:41,41