Prikaži više Prikaži manje

172983

POLARNA SVJETLOST - I. dio serijala Njegova mračna građa

14,70 | 110,76 kn
dostupno
ISBN ISBN: 978-953-342-117-9
Uvez Uvez: tvrdi
Godina izdanja Godina izdanja: 2018

O knjizi POLARNA SVJETLOST - I. dio serijala Njegova mračna građa

Djevojčica Lyra Belacqua sa svojim damonom Pantalaimonom bezbrižno odrasta među učenjacima Koledža Jordan u Oxfordu. Nemir u tu idilu unosi njezin zagonetni stric lord Asriel, koji pripovijeda o opasnosti što prijeti na dalekom Sjeveru, o tajanstvenoj nebeskoj supstanciji zvanoj Prah i paralelnom svijetu koji se nazire kroz polarnu svjetlost.

Strašni žderavci sa Sjevera otimaju djecu, pa tako otmu i Lyrina najboljeg prijatelja Rogera, a ona hita u ledenu pustoš da ga spasi. Oboružana je samo dragocjenim instrumentom (kompasom), svojevrsnim čitačem istine. Na tome putu punom neizvjesnosti i iznenadnih obrata Lyra susreće nomade, oklopne polarne medvjede, vještičje klanove... Uspijeva se oduprijeti zlikovcima, ali opasnost i dalje prijeti.

Ova složena i nadasve napeta priča čita se u dahu. Majstorsko pripovijedanje autora, izvrsno ocrtani likovi te dublje značenje koje se iščitava u ovom fantastičnom romanu argumenti su zbog kojih su čitatelji diljem svijeta s oduševljenjem prihvatili roman Polarna svjetlost, a književni kritičari proglasili ga suvremenim fantasy klasikom. Polarna svjetlost prvi je u sjajnoj Pullmanovoj trilogiji Njegova mračna građa.

Autor/i
Nakladnik/ci
ISBN
978-953-342-117-9
Uvez
tvrdi
Godina izdanja
2018
Broj stranica
310
Format
23 x 15 cm

Od istog autora