40100067871

POZNAVANJE OPŠTILA - Čovekovih produžetaka

7,96
dostupno
ISBN ISBN: 1971
Uvez Uvez: tvrdi
Godina izdanja Godina izdanja: 1971

O knjizi POZNAVANJE OPŠTILA - Čovekovih produžetaka

Kada je Marshall McLuhan daleke 1964. govorio o svijetu kao globalnom selu i o tome da je sam medij poruka, nitko nije mogao sa sigurnošću predvidjeti da ćemo živjeti na planetu koji ovisi o informacijama - nitko, osim njega samoga.
Ova knjga je napisana 20 godina prije osobnih računala i 30 godina prije interneta. No on je već tada tvrdio da mediji donose kraj čovječanstva kakvo smo poznavali i da ćemo morati iznova promisliti društvo u kojem živimo. Danas se njegove teze potvrđuju na svakom koraku, u svim medijima i u svakom kutku svijeta.

Za jedne genijalan i prorok, za druge pop star i kvazi znanstvenik, često tituliran kao osnivač suvremene teorije medija, Marshall McLuhan umro je posljednjeg dana 1980., u osvit digitalnog doba, ali ono što je u nasljeđe ostavio živi intenzivno i danas. McLuhana konzumiramo svakodnevno, a da toga nismo ni svjesni: globalno selo i medij kao poruka samo su neke od njegovih sintagmi koje su se uvukle u svakodnevni govor i zatrle trag svoga tvorca, postavši same svojom porukom.


Napomena: knjiga je preuvezana.

Preveo(la)
Slobodan Đorđević
ISBN
1971
Uvez
tvrdi
Godina izdanja
1971
Broj stranica
433
Format
19x14 cm

Od istog autora