Prikaži više Prikaži manje

172718

PRETVORBA ENERGIJE I OPTIMIZACIJA POSTUPAKA U PROCESNOJ INDUSTRIJI

73,00
dostupno
ISBN ISBN: 978-953-0-30899-2
Uvez Uvez: tvrdi
Godina izdanja Godina izdanja: 2022

O knjizi PRETVORBA ENERGIJE I OPTIMIZACIJA POSTUPAKA U PROCESNOJ INDUSTRIJI

Optimizacija industrijskih procesa zahtijeva detaljan prikaz energetskih sustava radi povišenja energetske, ekološke i ekonomske učinkovitosti te racionalne uporabe energenata.
Knjiga obuhvaća znanstveno područje energetike uz niz podataka i detalja iz inženjerske prakse te bit termodinamičkih problema.
Analizirana je pretvorba primarnih oblika energije u njezin koristan oblik.
Prikazani su obnovljivi i neobnovljivi, konvencionalni i nekonvencionalni izvori te njihova moguća primjena u industrijskim procesima. Takav pristup omogućuje analizu energetske problematike, odnosno gospodarenja energijom, te mogućnosti primjene mjera za očuvanje.

Uz svako poglavlje teorijsko se izlaganje produbljuje numerički izrađenim primjerima, shemama postrojenja i prikazima u odgovarajućim toplinskim dijagramima što omogućuje i shvaćanje i produbljivanje izloženoga.
Obuhvaćena razrađena područja energetike, termodinamike, teorijska i eksperimentalna istraživanja prijenosa topline i optimizacija postupaka u procesnoj industriji pridonijet će boljem razumijevanju problematike s kojom se susreću studenti tehničkih i biotehničkih fakulteta.
Djelo je namijenjeno i inženjerima i tehnolozima u rješavanju praktičnih problema u području inženjerstva.

Nakladnik/ci
ISBN
978-953-0-30899-2
Uvez
tvrdi
Godina izdanja
2022
Broj stranica
836
Format
26 x 15 cm