40100122712

RITMIČKA GIMNASTIKA

150,00 kn
135,00 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 135,00 kn
dostupno
kao nova
Uvez Uvez: meki
Godina izdanja Godina izdanja: 2004

O knjizi RITMIČKA GIMNASTIKA

Sadržaj knjige je organiziran u 10 poglavlja, od čega posljednja dva obuhvaćaju 170 navoda literaturnih izvora i dodatke (simbole i popis te crteže težina u ritmičkoj gimnastici). U prvom poglavlju čitatelj može pratiti kako se ekspresija tijelom pojavljivala kroz povijest. Nakon toga slijede poglavlja u kojima su prikazane osnove ritmičke gimnastike, opisana je tehnika izvođenja i iscrpno su obrađeni metodički postupci za poučavanje, a naglašene su i opisane najčešće greške izvedbe.

Tako drugo poglavlje obrađuje pokrete tijelom (stavove, hodanja, trčanja, plesne korake, zamahe, kruženja, valovita gibanja, osmice, poskoke i skokove, piruete, ravnoteže ili izdržaje, a aktobatski elementi samo su dotaknuti budući da se detaljnije obrađuju u sklopu sportske gimnastike.

Treće poglavlje razmatra iznimo važnu ulogu klasičnog baleta u ritmičkoj gimnastici.

Četvrto poglavlje obrađuje elemente sprava (vijače, obruča, lopte, čunjeva i trake).

Peto poglavlje bavi se osnovama koreografije, šesto donosi osnovne parametre programiranja treninga u ritmičkoj gimnastici, dok sedmo poglavlje upoznaje čitatelje s time kako se odvijaju natjecanja.

Osmo poglavlje sadrži izvod iz najnovijeg pravilnika za ocjenjivanje. Na kraju svakoga od prvih osam poglavlja nalaze se pitanja i zadaci za provjeru, što je namijenjeno studenticama Kineziološkog fakulteta.

Nakladnik/ci
Uvez
meki
Godina izdanja
2004
Broj stranica
300
Format
24x17