- Lista želja
- Prijava
- 0
Košarica Vaša košarica je prazna
- Naslovnica
- književnost
- proza
- SARAJEVSKI GASTRONAUTI
- alternativna područja
- arhitektura
- audio izdanja
- časopisi
- društvene znanosti
- ekonomija
- enciklopedije / leksikoni / priručnici
- erotika / seks
- hobistika
- humor
- knjige za djecu
- književnost
- lektira
- multimedijalna izdanja
- ostala izdanja
- poklon galerija
- politika
- pomorstvo
- popularna znanost
- povijest
- prirodne znanosti
- publicistika
- religija / mitologija
- rječnici / gramatike / strani jezici
- strane knjige
- stripovi
- tehnika / inženjerstvo / građevina
- turizam
- udžbenici
- udžbenici strukovnih škola i fakulteta
- umjetnost

SARAJEVSKI GASTRONAUTI
O knjizi SARAJEVSKI GASTRONAUTI
"Konzerva čiji bujon nastaje (sudeći prema okusu) kuhanjem voska i perja naziva se Ikar. Ime je dobila po antičkom mitskom junaku Ikaru, sinu čuvenog izumitelja Dedala. Bježeći iz Lavirinta, Dedal je sebi i sinu načinio krila, spojivši pera ubijenih ptica voskom. Uprkos očevom upozorenju da se ne primiče Suncu, Ikar je letio sve više i više, dok sunčeva toplota nije rastopila vosak i tako razperjala krila. Ikar se sunovratio u more i mit. U čast pionira osvajanja svemira, pozlaćena konzerva nazvana je njegovim imenom, mada bi joj po ukusu više pristajalo – Lajka. Ikarom se rukuje kao bombom: uzme se u lijevu ruku, kažiprst desne uvuče se u alku na poklopcu, trgne, broji do tri i, ako se začuje šištanje, baci. Ako se pak začuje miris svježeg konzervansa, sadržina se dalje može jesti."