40100120160

ŠEZDESETE U HRVATSKOJ - Mit i stvarnost

350,00 kn
315,00 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 315,00 kn
dostupno
Uvez Uvez: meki
Godina izdanja Godina izdanja: 2018

O knjizi ŠEZDESETE U HRVATSKOJ - Mit i stvarnostOpsežna i bogato ilustrirana monografija Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost pruža sveobuhvatan pregled svih sastavnica života u tom desetljeću promjena – od kulturnih i umjetničkih, gospodarskih i društveno-političkih prilika do svakodnevnog života ljudi.

Monografija je nastala u sklopu velikoga kulturološkog projekta i izložbe Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost, postavljene u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu (MUO).

Autori tekstova su stručnjaci koji su pod vodstvom prof. Zvonka Makovića, autora koncepta izložbe, sudjelovali u njezinoj pripremi. Monografija – zajedno s izložbom, ali i kao samostalan, vrijedan izdavački pothvat – pruža iscrpnu i preglednu sliku jednog od ključnih razdoblja recentne hrvatske povijesti zahvaćajući i malo više od desetljeća, točnije od 1958. do 1971. godine. Burne šezdesete ocrtane su u osamnaest dionica: društveno-politički kontekst, kultura svakodnevice, likovne umjetnosti, grafički dizajn, industrijski dizajn, keramika, arhitektura, književnost, kazalište, film, fotografija, ples, Muzički biennale Zagreb, pop, rock i jazz-glazba, moda, modna fotografija, hrvatske novine i Radiotelevizija Zagreb, a dragocjen dodatak kronologija je šezdesetih u svijetu i Hrvatskoj.
Tekstove prati i obilje slikovnog materijala, koji monografiji daje osobitu vrijednost.

Nakladnik/ci
Uvez
meki
Godina izdanja
2018
Broj stranica
447
Format
30x24

Od istog autora

-10%BALET I STRAST - DONACIJA JELKA YURESHEAntikvarijat
54,00 kn60,00 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:54,00 kn