Prikaži više Prikaži manje

80494

SLIKAR I DJEVOJKA

18,45 | 139,00 kn
dostupno
ISBN ISBN: 978-953266500-0
Uvez Uvez: tvrdi
Godina izdanja Godina izdanja: 2013

O knjizi SLIKAR I DJEVOJKA

Amsterdam 17. stoljeća, najživlji je i najbogatiji grad na svijetu, mjesto u kojem svatko vidi svoju priliku, grad trgovaca i umjetnika. To je i grad Rembrandta, jednog od najvećih slikara svih vremena. Do 3. svibnja 1664. on je već naslikao niz svojih remek-djela, druga supruga umrla mu je od kuge, odavno je bankrotirao, a jedini tko je stalno uz njega voljeni je sin Titus. I dok Rembrandt razmišlja koje boje da upotrijebi na slici koju će poslije nazvati Židovska nevjesta, na glavnome gradskom trgu odvija se pogubljenje jedne djevojke. Njezino je ime Elsje, u Amsterdam je došla prije nekoliko tjedana potražiti svoju sreću, a sada je osuđena za okrutno ubojstvo, koje ne poriče i za koje se ne kaje. Njezino tijelo ostavljeno da visi Rembrandt će istoga dana nacrtati i to će biti jedan od njegovih najdojmljivijih crteža.

Slikar i djevojka fascinantna je povijesna priča o dva sasvim različita života, o dva paralelna svijeta, o epohi jednoga od najvećih slikara svih vremena. Margriet de Moor oživila je Rembrandta i njegov Amsterdam, tragedije i veličanstvene slike kojima se i dan-danas divimo u najvećim svjetskim galerijama.

Nevjerojatno bogat roman o smrti, imaginaciji i vječnosti.
NRC Handelsblad

Pričom o sedamnaestostoljetnoj djevojci Margriet de Moor potvrđuje se kao ponajbolja nizozemska autorica povijesnih romana.
Het Financieele Dagblad

Margriet de Moor uspijeva naslutiti pogled slikara na svijet... Štivo koje ispunjava.
Deutschlandradio Kultur

Ovom pričom Margriet de Moor stvorila je nešto iznimno, dirljivo i lijepo.
ARD

Veliki roman o umjetniku.
Frankfurter Rundschau

Preveo(la)
Maja Weikert
Nakladnik/ci
ISBN
978-953266500-0
Uvez
tvrdi
Godina izdanja
2013
Broj stranica
259
Format
21 x 15 cm