Prikaži više Prikaži manje

166068

SPREMIŠTE TREŠNJEVKA - NOĆNI DNEVNIK OSAMDESETIH

15,91
nije dostupno
ISBN ISBN: 978-953-14-3069-2
Uvez Uvez: meki
Godina izdanja Godina izdanja: 2021

O knjizi SPREMIŠTE TREŠNJEVKA - NOĆNI DNEVNIK OSAMDESETIH

Zbirka Spremište Trešnjevka sadržava 60 priča posvećenih Zagrebu u drugoj polovini 1980-ih. Knjigom ponovno defiliraju raniji Šovagovićevi junaci, smješteni u hrvatsku metropolu koja s Univerzijadom doživljava sportski procvat.

Što je otac Josip slao u kutiji iz dalekoga i prijateljskoga Irana, kako su pročelja zagrebačkih zgrada mijenjala svoje oglašivače, kako (ne) snimiti željenu VHS kasetu, kako vlastite bake naučiti plivati, što jedna kvartovska trgovina može promijeniti u svakodnevici i kako su rasla djeca Osnovne škole Jarun neke su od „skretnica“ knjige koje su i kulturološki spomenar predratnoga glavnoga grada SR Hrvatske. Djelo je protkano i pričama o velikanu hrvatskoga glumišta Fabijanu Šovagoviću, naslonjeno na doba kada su tramvaji bili s kondukterom u trećim kolima, a fiksni telefoni i pisma uobičajeni (i jedini) načini komunikacije na daljinu. Nastup Tajči na Euroviziji, osnivanje Hrvatske demokratske zajednice, Dinamove i Cibonine utakmice … neki su od povijesnih događaja koji se izmjenjuju s obiteljskim i školskim pričama, tako da će u knjizi Tomislava Šovagovića mnogi čitatelji pronaći i svoje razasute krhotine u sve udaljenijem predvečerju Domovinskoga rata.

Nakon slavonskoga Rudnika čvaraka i dalmatinskih zbirki Cesta knezova Bribirskih i Ispod skala, autor zaključuje autobiografsku pripovijest o djetinjstvu i „sprema“ Noćni dnevnik osamdesetih u spremište svih spremišta na Trešnjevci.

Nakladnik/ci
ISBN
978-953-14-3069-2
Uvez
meki
Godina izdanja
2021
Broj stranica
311
Format
20 x 15 cm

Od istog autora

-10%LATIFUNDIJA
11,94 13,27 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:13,27 
nije dostupno