Prikaži više Prikaži manje

168567

SREST ĆEMO SE OPET, SESTRO MOJA

18,45
16,60
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 14,76 
dostupno
ISBN ISBN: 978-953-816-947-2
Uvez Uvez: meki
Godina izdanja Godina izdanja: 2022

O knjizi SREST ĆEMO SE OPET, SESTRO MOJA

Susan Abulhawa, palestinska književnica i aktivistkinja za ljudska prava, svojim je prvim romanom Svitanja u Jeninu pokazala svijetu svoje spisateljsko umijeće. Roman je postao međunarodni bestseler i preveden je na više od 30 jezika, a njezin novi naslov opet nas vodi u područje, kako se čini, „vječnog rata“ i daje glas onima koje se često ne želi čuti.

Palestinka Nahr već se dugo, ni sama ne pamti koliko točno, nalazi u Kuvajtu u moderno, ali oskudno opremljenoj zatvorskoj samici u kojoj pojam vremena ne postoji. Ne sjeća se kada je posljednji put vidjela poznato lice, no povremeno dobiva posjetitelje – znatiželjne novinare koji pišu za zapadnjačke medije i pokušavaju od nje izvući dovoljno informacija za kakav sočni članak o palestinskoj izbjeglici koja je uhićena zbog sumnje na upletenost u zločin protiv države. Nahr odluči početi pisati svoju priču u nadi da će joj tekst pomoći da spoji niti vlastitog života u smislenu cjelinu s pomoću koje će si moći objasniti kako je dospjela u samicu zvanu Kocka.

Roman Srest ćemo se opet, sestro moja britkim i jasnim glasom progovara o prostoru (ne)slobode koji pripada onima bez doma, onima čije su duše vezane uz mjesta koja nikada nisu upoznali, što žive tek u sjećanjima prisilno protjeranih predaka. Kako i čime se mogu boriti oni kojima je oteto sve? Je li nada u bolje sutra dovoljno snažan temelj za izgradnju identiteta u tuđoj zemlji i koliko duboko moraju sezati korijeni grubo odsječenih stabala da bi se iz njih uspjele razviti nove mladice? Abulhawa i ovaj put propituje doslovne i figurativne granice te pokušava odgonetnuti koje je oružje najbolje u borbi protiv ovog bešćutnog svijeta.

Autor/i
Preveo(la)
Marina Baričević
Nakladnik/ci
ISBN
978-953-816-947-2
Uvez
meki
Godina izdanja
2022
Broj stranica
351
Format
23 x 15 cm

Od istog autora

-10%SVITANJA U JENINU
16,65 18,50 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:13,70