Prikaži više Prikaži manje

93061

SVAKIM DANOM SVE BLIŽE - Proces terapije iz oba ugla

110,00 kn
99,00 kn
nije dostupno
ISBN ISBN: 9788686653895
Uvez Uvez: meki
Godina izdanja Godina izdanja: 2013

O knjizi SVAKIM DANOM SVE BLIŽE - Proces terapije iz oba ugla

Pred domaće čitaoce koji već dobro poznaju delo Irvina Jaloma, gurua psihoterapije, stiže knjiga koju Jalom autorski potpisuje  zajedno sa svojom klijentkinjom - Džini Elkin je izmišljeno ime kojim je zaštićen pravi identitet njegove stvarne klijentkinje - koja je u ovoj knjizi opisala svoje lične doživljaje tokom višemesečne individualne psihoterapije.
Knjiga koju su paralelno, iz sesije u sesiju, pisali klijent i terapeut.

FASCINANTNA SAGA O TERAPEUTU I PACIJENTU KOJI DELE SLABOSTI I SNAGU
•    Kako veliki majstor egzistencijalne psihoterapije vodi klijenta do oporavka?
•    Kada pacijent postaje svestan svoje pozitivne promene?
•    Kako sve rad sa klijentom utiče na samog psihoterapeuta?
•    Zašto završetak procesa psihoterapije može biti bolan?

Jedinstvena studija psihoterapijskog procesa, pisana paralelno i nezavisno iz ugla psihoterapeuta i iz ugla klijenta, govori o zajedničkom putu ka željenoj promeni.

Dr Zoran Milivojević, psihoterapeut, predsednik
Saveza društava psihoterapeuta Srbije


Svaki put me uzdrma kad pronađem stare rokovnike ispunjene poluzaboravljenim imenima pacijenata, sa kojima sam doživeo toliko bliskosti. Toliko ljudi, toliko lepih trenutaka. Šta im se desilo? Moje višestruko hijerarhizovane fioke sa podacima i planine snimljenih kaseta često me podsećaju na nepregledno groblje: životi nagurani u kliničke fascikle, glasovi zarobljeni na elektromagnetnim trakama, osuđeni da večno igraju sopstvene drame u tišini. Dok tako živim sa ovim svedočanstvima, prožima me snažan osećaj prolaznosti. Čak i potpuno uronjen u sadašnjost osećam duh propadanja kako posmatra i čeka – propadanje će neminovno poništiti životno iskustvo, pa ipak, samom svojom neizbežnošću zrači lepotom i setom. Želja da povežem svoje iskustvo sa Džini izuzetno je snažna. Intrigira me mogućnost da odložim propadanje, da produžim životni vek našem kratkom zajedničkom vremenu. Koliko je bolje znati da će postojati u čitaočevom umu, umesto u napuštenom skladištu nepročitanih kliničkih beleški i nepreslušanih elektromagnetnih kaseta.
Priča počinje jednim telefonskim pozivom. Tanušni glas mi se predstavio kao Džini. Rekla je da je tek stigla u Kaliforniju i da je nekoliko meseci bila na terapiji kod mog kolege na Istočnoj obali, koji ju je uputio kod mene. S obzirom da sam se nedavno vratio sa jednogodišnjeg odmora u Londonu, i dalje sam imao dosta slobodnog vremena i zakazao sam sastanak sa Džini za prekosutra.
Sreo sam je u čekaonici i poveo niz hodnik do svoje kancelarije. Nisam mogao da hodam dovoljno sporo – poput orijentalne supruge pratila me je uz nekoliko bešumnih koraka zaostatka. Nije pripadala sebi. Ništa na njoj nije se slagalo ni sa čim drugim – njena kosa, njen široki osmeh, glas, hod, njen džemper, njene cipele – kao da je sve nabacano jedno na drugo pukom slučajnošću, i kao da je postojala izvesna mogućnost da se sve – kosa, hod, udovi, iznošene farmerke, čarape, sve – razleti na sve strane. Šta bi ostalo, pitao sam se. Možda samo osmeh. Ne baš lep prizor, bez obzira na to kako poređate delove. Ipak, čudesno dopadljiv. Nekako je, za svega nekoliko minuta, uspela da mi stavi do znanja kako mogu da radim šta hoću i da se potpuno predaje u moje sposobne ruke. Nije mi smetalo. Tada to nije delovalo kao težak teret.
Progovorila je, i saznao sam da ima dvadeset tri godine, da je kćerka amaterske operske pevačice i filadelfijskog biznismena. Imala je četiri godine mlađu sestru i talenat za pisanje. Došla je u Kaliforniju zato što je na osnovu nekih kratkih priča primljena na jednogodišnji kurs kreativnog pisanja na obližnjem fakultetu.
Zašto je sada tražila pomoć? Rekla je da je morala da nastavi terapiju koju je započela prošle godine, i na zbunjujuć, nesistematičan način pobrojala svoje glavne životne poteškoće. Pored njenih eksplicitnih žalbi, primetio sam u toku razgovora još nekoliko problematičnih oblasti.

Preveo(la)
Sofija Stojadinović , Stefan Bognar
Nakladnik/ci
ISBN
9788686653895
Uvez
meki
Godina izdanja
2013
Broj stranica
302
Format
20 x 15 cm

Često postavljena pitanja

Načini plaćanja

Kupnju odabranih naslova moguće je obaviti na četiri načina:

 1. Kreditnom karticom – ovaj oblik kupnje podliježe svim zakonom propisanim standardnim procedurama zaštite, pri čemu Superknjižara d.o.o. jamči sigurnost podataka koji se koriste u procesu kupnje. Proces autorizacije podataka odvija se u sklopu T- Com Pay Way sustava zaštićenim SSL sigurnosnim protokolom sa 128-bitnom enkripcijom podataka. Naplata se vrši tek onog trenutka kada je narudžba spremna za isporuku, a kupac se e-mailom obavještava o svakom koraku u procesuiranju.
 2. Pouzećem – ovaj oblik plaćanja znači da se naručeni artikli plaćaju pri preuzimanju pošiljke. Zasad je taj oblik plaćanja moguć samo na području Republike Hrvatske.
 3. Virmanom/uplatom na račun – virmansko plaćanje preporučamo svim pravnim osobama kojima je potreban R1 račun. Odabirom tog načina plaćanja, kupac će nakon što naruči traženi proizvod primiti predračun (faksom ili e-mailom), a Superknjižara će mu nakon registracije uplate poslati pošiljku i R1 račun. Uplata na račun preporuča se privatnim osobama kojima nakon zaprimljene narudžbe stiže e-mail s ponudom za plaćanje (e-banking, uplata u banci, pošti itd.). Taj način plaćanja mogu koristiti i osobe koje naručuju iz inozemstva.
 4. Gotovinom – ovaj oblik plaćanja dostupan je samo u onim slučajevima kada se kao opcija isporuke odabere preuzimanje u jednoj od naših knjižara.
Načini isporuke

Načini isporuke dijele se u dvije osnovne kategorije:

 1. Slanje pošiljke na željenu adresu.
   
  • Isporuka dostavljačkom službom koja pokriva veći dio Hrvatske. Za mali dio hrvatskog teritorija koji nije pokriven uslugom dostavljačke službe (pojedini otoci) koriste se usluge Hrvatske pošte (troškovi za taj tip isporuke su 22 kn za iznose narudžbe do 200 kuna, 25 kn za narudžbe do 500 kuna, a za narudžbe iznad 500 kuna dostava je na području Hrvatske besplatna).
    
 2. Preuzimanje pošiljke u jednoj od naših knjižara, bez troškova dostave (samo za narudžbe s područja Hrvatske). Ovaj oblik isporuke ujedno je i najbrži, zbog toga što je ponuda proizvoda naše internetske knjižare ujedno i fizički dostupna u zagrebačkoj knjižari na Rooseveltovu trgu (Savska). Naručeni artikli mogu se preuzeti (nakon što kupac e-mailom dobije obavijest o isporuci) u sljedećim knjižarama:
   
  • Superknjižara, Rooseveltov trg 4 (preko puta Muzeja Mimara – zgrada Novinarskog doma), 10000 Zagreb (radno vrijeme od 9 do 18 sati radnim danom tel. 01/4875-735, e-mail: superknjizara@superknjizara.hr
  • Znanje Bookshop, Gajeva 1, 10000 Zagreb, tel: 01 5577 953, Radno vrijeme: pon-pet 08:00-21:00; sub 9:00-20:00. bookshop@znanje.hr
  • Znanje Zadar, Sveti Donat, Knezova Šubića Bribirskih 11, 23000 Zadar, tel: 023 254 518, Radno vrijeme: pon-sub 08:00 - 20:00 zadar@znanje.hr
  • Znanje Varaždin – Lumini centar, Ulica grada Lipika 15, Donji Kneginec, 42204 Turčin, tel: 042 555 002, Radno vrijeme: pon-ned 09:00 - 21:00 lumini@znanje.hr
  • Znanje Split – Miroslav Krleža, Kraj Sv. Marije 1, 21000 Split, tel: 021 271 714, Radno vrijeme: pon-sub 08:00 - 20:00 split@znanje.hr
  • Znanje Slavonski Brod, Trg pobjede 28, 35000 Slavonski Brod , tel: 035 295 258, Radno vrijeme: pon-pet 08:00-20:00; sub 08:00-14:00 brod@znanje.hr
  • Znanje Rijeka, Užarska 1, 51000 Rijeka, tel: 051 582 091, Radno vrijeme: pon-sub 08:00 - 20:00 rijeka@znanje.hr
  • Znanje Pula, Giardini br. 4, 52100 Pula, tel: 052 354 650, Radno vrijeme: pon-pet 08:00-20:00; sub 08:00-14:00 pula@znanje.hr

 

Registracija i zaboravljena lozinka

Za kupnju na internetskoj stranici Superknjižare potrebno je izvršiti registraciju odnosno kreirati korisnički račun i unos osnovnih podataka. Registraciju je moguće izvršiti prije procesa naručivanja ili tijekom njega. Nakon odabira polja Registracija otvara se obrazac u kojemu je potrebno ispuniti osnovne podatke. Kupac sam odabire lozinku s pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Nakon popunjavanja traženih podataka potrebno je unose potvrditi klikom na polje Završi registraciju. Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom e-mail adrese i lozinke.


U slučaju da kupac zaboravi lozinku, dovoljno je poslati e-mail klikom na link Zaboravljena lozinka? Proslijedit ćemo vam novu lozinku za pristup podacima – naknadno je možete promijeniti jer automatski kreirane lozinke nisu lako 'pamtljive'. Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju u sustavu Superknjižare potrebna je jedino e-mail adresa i lozinka.

Pretplata na newsletter

Korisnici pri registraciji mogu odabrati opciju primanja newslettera, redovite usluge Superknjižare koja vas informira o novim naslovima u ponudi i posebnim akcijama. Usluga se u svakom trenutku može jednostavno otkazati slanjem e-maila našoj korisničkoj službi

Pretraživanje

Naša ponuda može se pretraživati na temelju dva osnovna principa:

 1. Pretraga korištenjem tražilice koja je strukturirana tako da se na početku upisivanja željenog pojma u samom polju tražilice u padajućem izborniku pojavljuju rezultati koje je moguće odabrati ili upisivanjem cijelog pojma i odabirom polja Pretraži
 2. Knjige možete pretraživati i bez upotrebe tražilice, pretraživanjem pojedinih tematskih područja (lijevi izbornik) te novih i najprodavanijih naslova (gornji izbornik). U lijevom izborniku moguće je odabrati željeno područje, a klikom na jedno od glavnih područja širi se broj mogućnosti s potpodručjima. Nakon odabira željenog područja, artikli se izlistavaju, a moguće je koristiti i dodatnu tražilicu koja odabrano područje razvrstava prema godini izdanja, od najstarijih do najnovijih i obratno, te prema cijeni i naslovu.
 3. Nove naslove moguće je pretraživati klikom na polje Sva nova izdanja.
Prigovori kupaca

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, Prodavatelj omogućuje svim Kupcima da svoje prigovore upute putem pošte na adresu Prodavatelja Superknjižara d.o.o. 10 000 Zagreb, Rooseveltov trg 4, odnosno putem elektroničke pošte na adresu elektroničke pošte Prodavatelja superknjizara@superknjizara.hr, te će Prodavatelj obavijestiti Kupca o zaprimljenom prigovoru. Na sve primjedbe i prigovore Prodavatelj će odgovoriti najkasnije u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora. Kako bi Prodavatelj sukladno članku 10. stavku 5. Zakona o zaštiti potrošača potvrdio primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorio, Kupac treba navesti točne podatke za primitak istoga.

Izjava o konverziji

Za korisnike van Hrvatske - Naplata se uvijek vrši u hrvatskim kunama.  

Iznos koji će teretiti Vašu kreditnu karticu dobija se na način da se hrvatska kuna pretvara u Vašu valutu prema trenutnoj tečajnoj listi Hrvatske Narodne Banke. Kada se Vama naplaćuje iznos se pretvara u Vašu valutu prema tečaju kuće kreditne kartice kojom ste platili.

Kao rezultat pretvaranja valuta može doći do male razlike u cijeni od one koja je naznačena na našoj internet stranici.