Prikaži više Prikaži manje

165278

ZAČINI - Mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena

27,87
dostupno
ISBN ISBN: 978-953-176-844-3
Uvez Uvez: tvrdi
Godina izdanja Godina izdanja: 2019

O knjizi ZAČINI - Mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena

Cilj ovog priručnika jest uvesti čitatelja u mozaik interaktivnosti mikroba i začina. Premda su to dva različita područja, ona se sastaju u činjenici da poimanje začinske antimikrobnosti možemo razumjeti tek ako upoznamo temeljnu biologiju, funkciju i ulogu mikroba u ekosustavima. Prvi dio knjige prikazuje svijet i ulogu mikroba, dok drugi prikazuje biokemiju začinskog bilja i objašnjava znanstvene razloge na kojima se temelji antimikrobnost začina. Na taj se način povezuje funkcionalnost začina kao konzervansa i njihova važna spona u prevenciji različitih bolesti koje se šire hranom.

U prilogu knjige prikazani su i različiti kulinarski aspekti primjene začina, pregled i nazivlje te karakterizacija njihove primjene u kulinarstvu zemalja različitih dijelova svijeta.

Priručnik je namijenjen prije svega studentima i specijalistima biomedicinskih znanosti i prehrane, ali je i bitna dopuna znanja svima koji se bave kulinarstvom ili onima koji o začinima žele doznati nešto više.

Nakladnik/ci
ISBN
978-953-176-844-3
Uvez
tvrdi
Godina izdanja
2019
Broj stranica
334
Format
24 x 15 cm

Najprodavanije iz kategorije

-50%EVOLUCIJA - Priča o životu na Zemlji
3,25 6,50 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:6,50 
-30%STVORENJE - poziv za spas života na Zemlji
9,20 13,14 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:13,14 
-20%ZAŠTO JE EVOLUCIJA ISTINITA
9,45 11,81 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:11,81 
-20%TAJNI ŽIVOT DRVEĆA
13,70 17,12 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:17,12 
-20%EVOLUCIJA - Klasici i suvremene spoznaje
25,48 31,85 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:31,85