- Lista želja
- Prijava
- 0
Košarica Vaša košarica je prazna
- Naslovnica
- prirodne znanosti
- farmakologija
- ZAČINI - Mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena
- alternativna područja
- arhitektura
- audio izdanja
- časopisi
- društvene znanosti
- ekonomija
- enciklopedije / leksikoni / priručnici
- erotika / seks
- hobistika
- humor
- knjige za djecu
- književnost
- lektira
- multimedijalna izdanja
- ostala izdanja
- poklon galerija
- politika
- pomorstvo
- popularna znanost
- povijest
- prirodne znanosti
- publicistika
- religija / mitologija
- rječnici / gramatike / strani jezici
- strane knjige
- stripovi
- tehnika / inženjerstvo / građevina
- turizam
- udžbenici
- udžbenici strukovnih škola i fakulteta
- umjetnost

ZAČINI - Mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena
O knjizi ZAČINI - Mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena
Cilj ovog priručnika jest uvesti čitatelja u mozaik interaktivnosti mikroba i začina. Premda su to dva različita područja, ona se sastaju u činjenici da poimanje začinske antimikrobnosti možemo razumjeti tek ako upoznamo temeljnu biologiju, funkciju i ulogu mikroba u ekosustavima. Prvi dio knjige prikazuje svijet i ulogu mikroba, dok drugi prikazuje biokemiju začinskog bilja i objašnjava znanstvene razloge na kojima se temelji antimikrobnost začina. Na taj se način povezuje funkcionalnost začina kao konzervansa i njihova važna spona u prevenciji različitih bolesti koje se šire hranom.
U prilogu knjige prikazani su i različiti kulinarski aspekti primjene začina, pregled i nazivlje te karakterizacija njihove primjene u kulinarstvu zemalja različitih dijelova svijeta.
Priručnik je namijenjen prije svega studentima i specijalistima biomedicinskih znanosti i prehrane, ali je i bitna dopuna znanja svima koji se bave kulinarstvom ili onima koji o začinima žele doznati nešto više.