Prikaži više Prikaži manje

120322

ZAŠTO JE EUROPA VAŽNA - ARGUMENTI ZA EUROPSKU UNIJU

27,87
nije dostupno
ISBN ISBN: 9789532462265
Uvez Uvez: meki
Godina izdanja Godina izdanja: 2015

O knjizi ZAŠTO JE EUROPA VAŽNA - ARGUMENTI ZA EUROPSKU UNIJU

Kritičari rado opisuju Europsku uniju kao nedemokratsku i nepopularnu, ali njihovi argumenti su prečesto osnovani na mitovima i nesporazumima. To nam svima čini protuuslugu, te je u ovom periodu nesigurnosti o budućnosti Europe još važnije da svi imamo jasnu sliku o najvažnijim problemima koji su u pitanju.

Ova snažna knjiga razotkriva zablude vezane uz Europsku uniju, te zagovara na uvjerljiv i pregledan način europsku integraciju. Pokazuje kako je Europska unija poboljšala život Europljana na bezbroj načina, te kako je dala Europi snažnu prisutnost na međunarodnoj pozornici. Ova knjiga će sa sigurnošću prosvijetliti, no i potaknuti debatu, te je namijenjena svakome tko želi bolje razumjeti Europu, te shvatiti zašto je ona važna.

„McCormickovo jasno i konkretno izlaganje o važnosti EU-a za sve njegove države članice i građane informirat će i prosvijetliti kako euroentuzijaste tako i euroskeptike – nije moglo biti bolje vrijeme za novu debatu o ulozi Britanije u Uniji, koja se mijenja."
– John Palmer, bivši europski urednik časopisa Guardian te osnivač i politički direktor Centra za europske politike

„Obavezno štivo za građane, stručnjake, studente i kreatore politika, koje je napisao jedan od najcjenjenijih autoriteta za europska pitanja"
– Alexander Stubb, Ministar europskih poslova i vanjske trgovine, Finska

„Glasovi skepticizma bili su sveprisutni pratitelj pri izgradnji Europe ’ujedinjene u različitosti‘ i, kako nas John McCormick podsjeća, tijekom godina bilo je mnogo predviđanja o njezinoj krizi ili smrti. Zbog svoga širokog poznavanja povijesti i iskustva, kao povremeni politički analitičar, itekako je svjestan i prednosti i nedostataka ovog procesa te neizbježnosti perioda stagnacije i krize, ali i perioda dinamičnosti. Međutim, u pravom izazovu pokazuje skepticima i kritičarima da je priča o Europskoj uniji prije svega priča o napretku u zajedničkom razumijevanju među narodima. Pokazuje koje su prednosti suradnje i udruživanja suverenosti među narodima te rasta solidarnosti i kohezije u praksi, koji bi mogao poslužiti kao model za one koji traže oblik organizacije mirovne prirode utemeljen na suradnji na globalnoj razini.”
– Jacques Delors, bivši predsjednik Europske komisije

Autor/i
Preveo(la)
Ana Bobić
Nakladnik/ci
ISBN
9789532462265
Uvez
meki
Godina izdanja
2015
Broj stranica
198
Format
21 x 15 cm