40100001407

ŽENSKI NAČINI SPOZNAVANJA - razvoj sebstva, svojeg glasa i svojeg duha

60,00 kn
54,00 kn
Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 54,00 kn
dostupno
ISBN ISBN: 953-96744-3-3
Uvez Uvez: meki
Godina izdanja Godina izdanja: 1998

O knjizi ŽENSKI NAČINI SPOZNAVANJA - razvoj sebstva, svojeg glasa i svojeg duha

Iz uvoda:
U ovoj knjizi ispitujemo ženske načine spoznavanja: opisat ćemo pet različitih motrišta iz kojih žene sagledavaju zbilju i izvode zaključke o istini, znanju i autoritetu. Pokazat ćemo kako se kod žena način spoznaje isprepleće s predodžbom o sebi. Opisat ćemo kako se žene bore da bi izborile moć nad vlastitim umom. Razmotrit ćemo zatim kako dvije institucije koje su prvenstveno posvećene ljudskom razvoju – obitelj i škola – potiču i kako priječe ženski razvitak.
Većinom ćemo govoriti na temelju iscrpnih intervjua, s običnim ženama koje žive običan život. Izvor informacija bile su nam žene iz američkih gradova i sela, raznih dobi, staleža i etničkog podrijetla, te raznih stupnjeva obrazovanja. Mnoge su upravo u vrijeme kad smo s njima razgovarale proživljavale dramatične osobne i intelektualne mijene, pa su nam i govorile i o skorašnjim i o davnim promjenama načina na koji vide sebe i svijet oko sebe.
Slušale smo ih, a žene su nam pripovijedale o svojem životu, o ljudima i događajima koji su bili katalizator i determinirali način na koji percipiraju sebe i svoj um. Nisu sve priče bile priče sretnih žena. Ovo je i knjiga o boli, o bijesu, o statičnim životima, ali isto tako i knjiga o nadi i životu koji se tek može rascvjetati. Ovo je knjiga o "gromoglasnoj buci, tu s druge strane šutnje" kad obična žena nade svoj glas i iskoristi ga da bi stekla vlast nad svojim životom.


autorice

Preveo(la)
Gordana Visković , Gordana Popović
ISBN
953-96744-3-3
Uvez
meki
Godina izdanja
1998
Broj stranica
278
Format
24x16 cm