- comics
- computer science
- current affairs
-
dictionaries / grammars / foreign languages
-
dictionaries
- croatian dictionaries
- czech dictionaries
- dictionary of art
- english dictionaries
- french dictionaries
- german dictionaries
- greek dictionaries
- italian dictionaries
- latin dictionaries
- polish dictionaries
- portuguese dictionaries
- romanian dictionaries
- russian dictionaries
- spanish dictionaries
- slovak dictionaries
- slovenian dictionaries
- foreign languages
- grammar
-
dictionaries
- economics
- gifts
- encyclopedia / handbooks
- erotica / sex
- history
- hobbies
- humour
- literature
- magazines
- maritime affairs
- multimedia publications
- natural science
- other editions
- politics
- popular science
-
reading
- 1st grade of elementary school
- 2nd grade of elementary school
- 3rd grade of elementary school
- 4th grade of elementary school
- 5th grade of elementary school
- 6th grade of elementary school
- 7th grade of elementary school
- 8th grade elementary school
- 1st grade of high school
- 2nd grade of high school
- 3rd grade of high school
- 4th grade of high school
- religion / mythology
- social sciences
- technology / engineering / construction
- textbooks
- textbooks of vocational schools and faculties
- tourism
- travel-records

POSLANICE SLADOKUSCIMA - 152 recepata uzmorske spize i još malo drugih
About the book POSLANICE SLADOKUSCIMA - 152 recepata uzmorske spize i još malo drugih
Svjestan da su otočni i primorski gastronomski biseri, o kojima pedantno poput kakvog etnogastronoma svjedoči u kolumni i sada u knjizi koja je pred vama, pristizali podjednako i iz Mletaka i od Morlaka, i sa Zapada i od Levanta, kogo Radovan neće preskočiti ni “vlašku” kaštradinu s neizbježnom “kiselinom”, ni domaće pulastre ili divljač. Bakalar “na bjanko”, maštoviti miomirisni složenci od povrća, neupitni zgodici autohtone dalmatinske kuhinje poput pašticade, koja se, poručuje naš kogo, osim od govedine može raditi i od tune, nebrojene otočne varijacije brujeta i “morlačka” jela od divljači, mediteranske tripice, toći od školjaka te buzare od kojih bi i mrtvi uskrsli... nisu samo iznimne delicije koje je zahvaljujući preciznim kogovim receptima moguće spraviti i u vlastitom loncu ili teći. Oni su autentični i nadasve ilustrativni djelići priče o istočnoj obali Jadrana i o njenom kulturnom i biološkom “talioničkom loncu”. Još bolje, to su sidrišta iznimne gastronomske đite koja - bili naute i morske skitnice, “samo” turisti-namjernici ili pak “virtualni” putnici ukotvljeni za vlastitim štednjakom - vrijedi otkrivati brodeći tragom koga Radovana.