Show more Show less

23728

POSLOVNA INTELIGENCIJA KROZ POSLOVNE SLUČAJEVE

13,27
11,95
Lowest price in last 30 days: 10,62 
not available
ISBN ISBN: 953-95472-1-0
Binding Binding: hard
Year of issue Year of issue: 2006

About the book POSLOVNA INTELIGENCIJA KROZ POSLOVNE SLUČAJEVE

Iako se razdoblje nastanka neke knjige uobičajeno računa kao razdoblje njezina fizičkoga nastajanja, za ovu bi se knjigu moglo reći kako je nastajala tijekom posljednjih dvanaest godina. U tom sam razdoblju rješavao različite tipove poslovnih slučajeva pomoću metoda poslovne inteligencije (data mininga), koji su mi poslužili kao inspiracija za poslovne slučajeve predstavljene u knjizi.
U samim začecima izučavanja područja data mininga, kada sam postupno svladavao metodu po metodu, baveći se njihovim algoritamsko/matematičkim pozadinama koje su u literaturi uglavnom vrlo dobro predstavljene, uvijek mi se otvaralo pitanje njihove djelotvorne praktične poslovne primjene.
Iako algoritamski kompleksne, te su metode u konačnici razvijene kako bi bile iskoristive u praktičnoj primjeni.
Ova knjiga govori upravo o tome kako na jednostavan način primijeniti spomenute metode, i pomoću njih dobiti korisne informacije iskoristive u svakodnevnome poslovanju.
Knjiga u prvi plan stavlja poslovne probleme (pad prodaje, rast troškova, prijevare, prekide ugovora od strane kupaca...), s tom razlikom što pokazuje kako i na koji način te probleme učinkovito riješiti pomoću poslovne inteligencije. Osnovna značajka takva pristupa proizlazi iz činjenice stoje rješavanje tih problema temeljeno na otkrivenome znanju iz transakcijskih baza podataka poduzeća, pri čemu otkriveno znanje postaje saveznikom menadžerima tijekom procesa donošenja poslovnih odluka.
Menadžeri bi u ovoj knjizi trebali dobiti informaciju što bi sve mogli saznati iz svojih transakcijskih podataka, kako tako otkriveno znanje iskoristiti pri donošenju odluka, te kako upravljati i planirati te vrste projekata.
Analitičari mogu pronaći mnogo korisnih informacija i svojevrsnih receptura za rješavanje određenih tipova problema, te mogu poistovjetiti opisane poslovne slučajeve sa konkretnim problemima iz vlastitoga poslovnog okruženja.

Publisher/s
ISBN
953-95472-1-0
Binding
hard
Year of issue
2006
Number of pages
252
Format
23 x 15 cm

Bestsellers from same category

-10%LOGIKA ŽIVOTA - Razotkrivanje nove ekonomije svega
14,33 15,93 
Lowest price in last 30 days:15,93 
-20%EKONOMSKI PARADOKSI
14,87 18,58 
Lowest price in last 30 days:18,58 
-20%KINEMATIČKI NAČIN PROIZVODNJE - Ekonomija pažnje i društvo spektakla
15,82 19,78 
Lowest price in last 30 days:19,78