Show more Show less

16316

TITANIC - Hrvati u katastrofi stoljeća

31,99
25,59
Lowest price in last 30 days: 25,59 
available
ISBN ISBN: 953-222-220-0
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2005

About the book TITANIC - Hrvati u katastrofi stoljeća

Tragedija koja je zadesila britanski putnički brod Titanic u noći 15. travnja 1912. jedna je od najobrađenijih nesreća u povijesti. Titanic je sve do danas sinonim propasti i tragedije, a glavne činjenice o brodu i nesreći naširoko su poznate. Manje je, međutim, poznato da je trideset hrvatskih iseljenika putovalo tim brodom te da je sedamdesetak hrvatskih mornara sa broda Carpathia aktivno sudjelovalo u spašavanju brodolomaca. Troje iseljenika iz Hrvatske je preživjelo.


Podatke o tim ljudima autor je prikupio tijekom sedmogodišnjega istraživačkog rada, a rezultat toga je knjiga koju upravo držite u rukama. U knjizi se, kroz gotovo romansiranu priču o događajima vezanim uz brod, po prvi put javnosti predstavljaju njihovi životopisi i sudbine. Na mjesto njihovih imena i prezimena, koja su do sad bila tek dio popisa i statistika, dolaze cjelovite priče o njihovim životima – njihove izjave, osjećaji te pokoja dostupna fotografija.


Upornost autora Slobodana Novkovića, njegov entuzijazam, optimizam i strast omogućili su stvaranje te cjelovite slike. Ova je knjiga, zahvaljujući njegovim nalazima, autentičan dokumentarni zapis. U njoj su po prvi put predstavljeni brojni vrijedni pronalasci – kopije dokumenata i pisama, jedinstvena razglednica iz Našica, u svjetskim okvirima rijedak primjerak spomen-medalje pronađene u Labinu te spasilački prsluk s Titanica koji je odnedavna izložen u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci.

Publisher/s
ISBN
953-222-220-0
Binding
soft
Year of issue
2005
Number of pages
378
Format
23 x 15 cm

Same author products

-10%CARPATHIA - Brod heroj u sjeni Titanica
23,87 26,52 
Lowest price in last 30 days:21,22