Show more Show less

123882

USA NOIR 2

19,72
available
ISBN ISBN: 978-953-188-431-0
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2016

About the book USA NOIR 2

USA Noir 2 nastavak je izuzetno popularne zbirke priča USA Noir iz 2015. godine. Dvojka donosi novih 17 napetih priča s američke mračne strane. Geografski specifične, one su svojevrsna nadgradnja baze američkog krimića koju su postavili slavni James M. Cain, Cornell Woolrich i Raymond Chandler. Pogledajte što su epigoni preuzeli od učitelja, a koje inovacije su sami unijeli.
“Kroz različite zanimljive, napete priče USA Noir 2 bavi se problemima rasizma, PTSP–a i droge. Problemi se često isprepliću i povezuju te ne dolaze sami. Zbirka odlično prikazuje međuljudske odnose na koje su utjecali ideološka zadojenost, rasizam, strah i patrijarhalni obrasci ponašanja. Sva ta socijalna osviještenost miješa se s ubojstvima i pljačkama, konzumacijom i prodajom droge kroz razne gradove: San Diego, New York, Kansas City, Baltimore, New Orleans, Las Vegas, svaki od njih specifičan, a svaki tako američki. Zbirku je osmislio Johnny Temple, urednik odgovoran i za prvi dio američkog noira.
 Neke od priča oponašaju hemingwayevsku ekonomičnost, neke koketiraju s apsurdom – stilovi su raznoliki, ali sve ih veže mrak noira, sladak poput sirupa i gorak poput tamne čokolade.” (Ivana Rogar)

AUTORI U OVOJ ZBIRCI:

Don Winslow, prema New York Timesu, jedan je od najprodavanijih autora, što uključuje sljedeće romane: Divljaci, Zima Frankieja Makine, U raljama zvijeri, Smrt i život Bobbyja Z–a (Algoritam), The Kings of Cool, California Fire and Life i Satori. Njegov je roman Divljaci ekraniziran u produkciji Universal Studija, a kritički hvaljen film režirao je trostruki osvajač Oscara Oliver Stone. Winslow je i osvajač brojnih nagrada za svoja djela, među kojima je i prestižna nagrada Raymond Chandler za utjecaj na noir književnost.
J. Malcolm Garcia novinar je i autor putopisnih memoara The Khaarijee: A Chronicle of Friendship and War in Kabul te Riding through Katrina with the Red Baron’s Ghost. Njegovi su članci objavljivani i u antologijskim časopisima Best American Travel Writing i Best American Nonrequired Reading.
Julie Smith autorica je više od dvadeset trilera, od kojih je većina smještena u New Orleansu i u kojima se prate doživljaji jednoga od autoričina dva omiljena glavna lika, policajca Skipa Langdona te inspektorice Talbe Wallis. Također je bila i urednica zbirke New Orleans Noir u izdanju kuće Akashic Books. Njena je knjiga New Orleans Mourning osvojila nagradu Edgar (nazvanu po Edgaru Allanu Poeu) za najbolji roman. Nedavno je u obliku e–knjige objavila i vlastite savjete za pisanje romana — Writing Your Way. Pokretač je i startupa za digitalno objavljivanje na adresi www.booksBnimble.com.
Domenic Stansberry nagrađivani je romanopisac poznat po mračnim i inovativnim kriminalističkim romanima. Njegov su serijal North Beach Mystery Series nahvalili New York Times i druge publikacije zbog bogatog prikaza etničkih i političkih slojeva San Francisca. Jedan od njegovih prvih radova, roman The Confession, nagrađen je nagradom Edgar zbog kontroverznog prikaza psihijatra iz okruga Marin, optuženog za ubojstvo vlastite ljubavnice.
 Djela Josepha Bruchaca, kao i priča u ovoj zbirci, često odražavaju njegovo indijansko Abenaki podrijetlo kao i duboko zanimanje za povijest planina Adirondack na sjeveru države New York gdje je rođen — i još uvijek živi (u kući djeda i bake gdje je odrastao).
Laura Lippman objavila je osamnaest romana, novela i zbirka kratkih priča, te je uredila zbirku Baltimore Noir u izdanju kuće Akashic Books. Njen je rad prepoznat i nominiran za gotovo sve nagrade što nagrađuju sjevernoameričke kriminalističke pisce, a većinu ih je i osvojila — među njima su i nagrade Edgar, Anthony, Quill, Nero Wolfe i Agatha. Lippman živi između Baltimorea i New Orleansa. Na hrvatskom su objavljene njene knjige Baltimorski blues te Opasan grad (Mozaik knjiga).
Pir Rothenberg svoje je radove objavljivao u Another Chicago Magazineu, Dossier Journalu, Harpur Palateu, Jukedu, Makeout Creeku, Overtimeu, Prick of the Spindleu, Richmond Noiru, River Styxu i Zahiru. Trenutno pohađa doktorski studij na Državnom sveučilištu u Georgiji.
Luis Alberto Urrea finalist je Pulitzerove nagrade te osvajač Nagrade Edgar za kratku priču Amapola (koja se nalazi u ovoj zbirci), autor je 14 bestselera, uključujući i Queen of America, Into the Beautiful North, The Hummingbird’s Daughter i The Devil’s Highway. Dobitnik je American Book Awarda, Kiriyama Pacific Rim Prizea, Lannan Literary Awarda, a izabranje i u članstvo Latino Literature Hall of Fame. Živi s obitelji u Napervilleu u državi Illinois gdje radi kao sveučilišni profesor kreativnog pisanja na Sveučilištu Illinois — Chicago.
John O’Brien rođen je 1960. godine i odrastao u blizini Clevelanda. 1979. godine oženio se suprugom Lisom te se nakon 13 godina preselio u Los Angeles. O’Brienov je prvi roman Leaving Las Vegas, objavljen 1990. godine, dočekan dobrim kritikama. Počinio je samoubojstvo u travnju 1994. godine, tek koji tjedan nakon što je potpisan ugovor o ekranizaciji romana Leaving Las Vegas. Posthumno su objavljena njegova djela The Assault on Tony’s, Stripper Lessons i Better.
S. J. Rozan, rođena i odrasla u njujorškom Bronxu, nagrađivana je autorica trinaest romana i više desetaka kratkih priča, te urednica dviju antologijskih zbirka, među kojima je i zbirka Bronx Noir u izdanju Akashic Booksa.
Asali Solomon debitirala je romanom Get Down: Stories, a pozitivne je kritike dobila i za 2015. godine objavljeni roman Disgruntled. Njezine se radove moglo čitati i u zbirkama: Philadelphia Noir, Heavy Rotation: Twenty Writers on the Albums that Changed Their Lives i Naked: Black Women Bare All About Their Skin, Hair, Hips, Lips, and Other Parts. 2006. godine osvojila je Rona Jaffe Foundation Writers’ Award, a sljedeće ju je godine National Book Foundation izabralo u kategoriju “5 Under 25”.
William Kent Krueger pisac je New York Timesova bestselera Cork O’Connor, trilerskog serijala smještenog u sjevernim šumama Minnesote. Za svoj je rad dobio brojne nagrade, uključujući i Minnesota Book Award, Loft–McKnight Fiction Award, Anthony Award, Barry Award i The Friends of American Writers Literary Award. 2013. godine osvojio je nagradu Edgar za najbolji roman. Sve što napiše, piše u kavani u Saint Paulu čiju lokaciju brižno čuva.
T. Jefferson Parker rođen je u Los Angelesu i cijeli je svoj život proveo u južnoj Kaliforniji. Autor je više od 20 kriminalističkih romana, uključujući i dva dobitnika nagrade Edgar, romane Silent Joe i California Girl. Njegovu je prvu knjigu, Laguna Heat, ekranizirala televizijska kuća HBO. Posljednji je roman Full Measure izdao 2014. godine. Živi s obitelji u okrugu San Diego
Tim Broderick tvorac je serije crtanih romana koji su nastali iz internetskog stripa o liku Davida Diangela. Živi sa ženom i kćerima blizankama u Chicagu, a ženskome dijelu kuće priznaje i intelektualnu superiornost. Bio je predsjednik Srednjezapadne podružnice organizacije Mystery Writers of America, a trenutno radi na svojem četvrtom romanu, Children of the Revolution, koji se besplatno može čitati na adresi timbroderick.net.
Bharti Kirchner autorica je deset knjiga — šest hvaljenih romana i četiriju kuharica. Posljednji je roman Goddes of Fire objavila početkom 2016. godine. Njeni su se eseji pojavili u desetak antologija te je osvojila brojne nagrade, među ostalima i VCCA (Virgina Center for Creative Arts) Fellowship te dvije novčane nagrade umjetničke komisije grada Seattlea.
Lawrence Block urednik je zbirki Manhattan Noir te Manhattan Noir 2: The Classics. Već više od pola stoljeća piše nagrađivane napete i misteriozne trilere. Među novijim djelima ističu se Hit Me, iz serijala o plaćenome ubojici Kelleru te A Drop of the Hard Stuff, iz dugogodišnjeg serijala o inspektoru Matthewu Scudderu, kojeg je u nedavnoj ekranizaciji starijeg romana Šetnja među grobovima (Ex Libris) utjelovio glumac Liam Neeson. Pisac je i scenarija za epizode televizijskih serija (Tilt) kao i za film Wonga Kar–Waija, Noći boje borovnice. Veoma je skromna i jednostavna osoba, iako to možda ne biste pomislili iz ove kratke bilješke.
Lisa Sandlin rođena je u teksaškom gradu Beaumontu na obali Meksičkog zaljeva, nekadašnjem središtu teksaške naftne industrije. Autorica je sljedećih naslova: The Famous Thing About Death, Message to the Nurse of Dreams, In the River Province, You Who Make the Sky Bend, koju je napisala u suradnji sa slikaricom iz Novog Meksika, Catherine Ferguson. Jedna je od urednika Times of Sorrow, Times of Grace. Dobitnica je brojnih nagrada, među kojima je i Puschart Prize te nagrada Texas Instute of Letters za najbolje djelo beletristike. Priča Phelanov prvi slučaj, koja se nalazi u ovoj zbirci, bila je finalist nagrade Shamus 2011. godine.
Jeffery Deaver, bivši novinar, pjevač folk–glazbe i odvjetnik, autor je i brojnih međunarodnih bestselera. Njegovi su romani poharali top–liste širom svijeta, uključujući i liste New York Timesa, Times of Londona, talijanske Corriere della Sera, Sydney Morning Heralda i Los Angeles Timesa. Njegove se knjige mogu pronaći na policama u više od 150 zemalja i prevedene su na 25 svjetskih jezika. Među njegovim su novijim djelima XO, triler u serijalu o agentici Kathryn Dance za koji je napisao i album country–glazbe, te Carte Blanche iz 2011., jedan od romana koji nastavljaju serijal o Jamesu Bondu.

Knjigu su s engleskoga preveli Duško Čavić i Iva Gjurkin

Knjiga je objavljena uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Translator/s
Duško Čavić , Iva Gjurkin
Publisher/s
ISBN
978-953-188-431-0
Binding
soft
Year of issue
2016
Number of pages
422
Format
21 x 15 cm

Same author products

FAQ

Payment methods

There are four ways to purchase selected titles:

 1. Credit card - this form of purchase is subject to all standard protection procedures prescribed by law, where Superknjižara d.o.o. guarantees the security of the data used in the purchase process. The data authorization process takes place within the T-Com Pay Way system with a secure SSL security protocol with 128-bit data encryption. Payment is made only when the order is ready for delivery, and the customer is notified by e-mail of each step in the processing.
 2. Cash on delivery - this form of payment means that the ordered items are paid for when you pick up the shipment. For the time being, this form of payment is possible only in the territory of the Republic of Croatia.
 3. By bank transfer - payment to the account - we recommend bank transfer payment to all legal entities that need an R1 account. By choosing this method of payment, the customer will receive a pro forma invoice (by fax or e-mail) after ordering the requested product, and Superknjižara will send him the shipment and R1 invoice after the payment is registered. Payment to the account is recommended to private persons who, after receiving the order, receive an e-mail with an offer for payment (e-banking, payment in the bank, post office, etc.). This method of payment can also be used by people ordering from abroad.
 4. Cash - this form of payment is only available when a delivery option in one of our bookstores is chosen as the delivery option.
Delivery methods

Delivery methods are divided into two basic categories:

 1. Send the shipment to the desired address.
   
  • Delivery by a delivery service that covers most of Croatia. For a small part of the Croatian territory that is not covered by the delivery service (some islands), the services of the Croatian Post are used (costs for this type of delivery are 22 kn for orders up to 200 kuna, 25 kn for orders up to 500 kuna, and for orders over 500 kuna delivery is free in Croatia).
    
 2. Pick up the shipment in one of our bookstores, without delivery costs (only for orders from Croatia). This form of delivery is also the fastest, because the offer of our online bookstore products is also physically available in the Zagreb bookstore on Roosevelt Square (Savska). Ordered items can be picked up (after the customer receives an e-mail notification of delivery) in the following bookstores:
   
  • Superknjižara, Rooseveltov trg 4 (across from the Mimara Museum - the building of the Journalists' House), 10000 Zagreb (working hours from 9 am to 6 pm on weekdays phone 01 4875-735, e-mail: superknjizara@superknjizara.hr
  • Znanje Bookshop, Gajeva 1, 10000 Zagreb, phone: 01 5577 953, Working hours: Mon-Fri 08:00-21:00; Sat 9:00-20:00. bookshop@znanje.hr
  • Znanje Zadar, Sveti Donat, Knezova Šubića Bribirskih 11, 23000 Zadar, phone: 023 254 518, Working hours: Mon-Sat 08:00 - 20:00 zadar@znanje.hr
  • Znanje Varaždin - Lumini center, Ulica grada Lipika 15, Donji Kneginec, 42204 Turčin, phone: 042 555 002, Working hours: Mon-Sun 09:00 - 21:00 lumini@znanje.hr
  • Znanje Split - Miroslav Krleža, Kraj Sv. Marije 1, 21000 Split, phone: 021 271 714, Working hours: Mon-Sat 08:00 - 20:00 split@znanje.hr
  • Znanje Slavonski Brod, Trg pobjede 28, 35000 Slavonski Brod, phone: 035 295 258, Working hours: Mon-Fri 08: 00-20:00; Sat 08:00-14:00 brod@znanje.hr
  • Znanje Rijeka, Užarska 1, 51000 Rijeka, phone: 051 582 091, Working hours: Mon-Sat 08:00 - 20:00 rijeka@znanje.hr
  • Znanje Pula, Giardini no. 4, 52100 Pula, phone: 052 354 650, Working hours: Mon-Fri 08:00-20:00; Sat 08:00-14:00 pula@znanje.hr

    

Registration and forgotten password

To purchase on the website SUPERKNJIŽARA it is necessary to register and create an account and enter basic data. Registration can be done before or during the ordering process. After selecting the Registration field, a form opens in which it is necessary to fill in the basic data. The customer chooses the password with which to access the user account. After filling in the required data, it is necessary to confirm the entries by clicking on the Finish registration field. The created user account remains registered in the system and is accessed by a combination of e-mail address and password.


In case the customer forgets the password, it is enough to send an e-mail by clicking on the link Forgotten password? We will send you a new password to access the data - you can change it later because automatically created passwords are not easily 'remembered'. In short, after creating an account, for each further purchase in the Superknjižara system, only an e-mail address and password are required.

Newsletter subscription

When registering, users can choose the option of receiving a newsletter, a regular Superknjižara service that informs you about new titles in the offer and special promotions. The service can be easily canceled at any time by sending an e-mail to our customer service.

Search

Our offer can be searched based on two basic principles:

 1. Search using a search engine so that at the beginning of typing the desired term in the field of the search engine in the drop-down menu, the results that can be selected or by typing the entire term and selecting the field Search
 2. You can search for books without using a search engine, by searching certain topic areas (left menu) and new and best-selling titles (top menu). In the left menu, it is possible to select the desired area, and clicking on one of the main areas expands the number of options with sub-areas. After selecting the desired area, the items are listed, and it is possible to use an additional search engine that sorts the selected area by year of publication, from oldest to newest and vice versa, and by price and title.
 3. New titles can be searched by clicking on the All new editions field.
Customer complaints

In accordance with Art. 10 of the Consumer Protection Act, the Seller allows all Buyers to send their complaints by mail to the address of the Seller Superknjižara d.o.o. 10 000 Zagreb, Rooseveltov trg 4, ie by e-mail to the Seller's e-mail address superknjizara@superknjizara.hr, and the Seller will notify the Buyer of the received complaint. The Seller will respond to all comments and objections no later than 15 days from the date of receipt of the objection. In order for the Seller to acknowledge receipt of the written complaint in accordance with Article 10, paragraph 5 of the Consumer Protection Act, and then respond to it, the Buyer must provide the correct information for receiving it.

Conversion statement

For users outside Croatia - Payment is always made in Croatian Kuna.

The amount that will be charged to your credit card is obtained by converting the Croatian Kuna into your currency according to the current exchange rate list of the Croatian National Bank. When you are charged, the amount is converted into your currency according to the exchange rate of the home credit card with which you paid.

As a result of currency conversion, there may be a small difference in price from that indicated on our website.