- comics
- computer science
- current affairs
-
dictionaries / grammars / foreign languages
-
dictionaries
- croatian dictionaries
- czech dictionaries
- dictionary of art
- english dictionaries
- french dictionaries
- german dictionaries
- greek dictionaries
- italian dictionaries
- latin dictionaries
- polish dictionaries
- portuguese dictionaries
- romanian dictionaries
- russian dictionaries
- spanish dictionaries
- slovak dictionaries
- slovenian dictionaries
- foreign languages
- grammar
-
dictionaries
- economics
- gifts
- encyclopedia / handbooks
- erotica / sex
- history
- hobbies
- humour
- literature
- magazines
- maritime affairs
- multimedia publications
- natural science
- other editions
- politics
- popular science
-
reading
- 1st grade of elementary school
- 2nd grade of elementary school
- 3rd grade of elementary school
- 4th grade of elementary school
- 5th grade of elementary school
- 6th grade of elementary school
- 7th grade of elementary school
- 8th grade elementary school
- 1st grade of high school
- 2nd grade of high school
- 3rd grade of high school
- 4th grade of high school
- religion / mythology
- social sciences
- technology / engineering / construction
- textbooks
- textbooks of vocational schools and faculties
- tourism
- travel-records

ZAČINSKE BILJKE - Stručnjak za vrt
About the book ZAČINSKE BILJKE - Stručnjak za vrt
Kulinarske aromatične biljke, ili začinsko bilje, najstarije su i najpoznatije biljke, a u srednjovjekovno doba koristile su se za prikrivanje mirisa pokvarene hrane, kao što su jelima, koja bi inače bila neizražajna i jednolična, pridavale zanimljive okuse. Začinske biljke još uvijek se posvuda koriste i mnoge pružaju vrlo osobite okuse; ostale se dodaju kao ukras salatama, sendvičima i ostalim jelima.
Ljekovite trave su također popularne i u davna vremena bile su glavni izvor ljekovitih sredstava. Knjige poznate kao Herbariji bile su vrlo popularne, a jedna od najšire poznatih bila je English Physitian Nicholasa Culpepera, prvi put objavljena 1652. godine, a kasnije je to bio Herbal, sadrži ljekovita sredstva koja je razvio i koristio u svojoj liječničkoj praksi.
Danas su začinske biljke omiljene u vrtovima svih veličina i oblika. Mnoge se ujedno mogu uzgajati u posudama na patiu, balkonu ili prozorskoj dasci. Ova izuzetno ilustrirana i praktična knjiga opisuje velik raspon začinskih biljaka, od luka vlasca do đumbira. Većina je idealna za uzgajanje u umjerenim klimatskim područjima, dok su neke manje otporne i treba ih zimi zaštititi. Ova knjiga sadrži i metode branja, pohranjivanja i korištenja začinskih biljaka, kao i njegu i uzgoj vlastitih biljaka, bilo sjemenom, reznicama ili dijeljenjem. Mnoge biljke su ujedno idealne za rukovet vrtove, cvjetne aranžmane i pot-pourrie. Ova knjiga će obogatiti vaš vrt biljkama, kao i dodatnim osebujnim okusima vašu hranu.