Prikaži više Prikaži manje

23291

PODRIJETLO ČOVJEKA 1-2

320,00 kn
dostupno
ISBN ISBN: 978-953-0-61227-3
Uvez Uvez: tvrdi
Godina izdanja Godina izdanja: 2007

O knjizi PODRIJETLO ČOVJEKA 1-2

U sadašnjem trenutku, kad je probuđeno zanimanje za biološke temelje životinjskog ponašanja i najrazličitijih oblika društvenosti, ideje koje Charles Darwin iznosi i pitanja koja postavlja u ovome djelu zvuče vrlo svježe i dalekovidno.
Djelo Podrijetlo čovjeku sastoji se od dva dijela, raspoređena u dvije knjige. U prvome dijelu Darwin istražuje ponašanje i morfologiju životinja te zaključuje da ni čovjek nije plod posebnog čina stvaranja, nego da vuče podrijetlo iz životinjske podloge. Darwin, dakle, dokazuje da čovjek po svojim ljudskim duhovnim i emocionalnim sposobnostima nije neka izolirana zbiljnost u prirodi, odnosno da ima dovoljno dokaza o životinjskom podrijetlu i evolucijskom postanku čovjeka i svih njegovih zaista velikih i osebujnih sposobnosti.
Drugi dio knjige nastavak je te rasprave, i to u svjetlu Darwinova na-čela spolnog odabira. Pisac opširno pokazuje kako u mnogih vrsta postoje razlike među spolovima koje su plod spolnog odabira i, dalje u evoluciji, ishodište za razvoj mnogih novih sposobnosti, sve do specifično ljudskih duhovnih sposobnosti, intelekta i imaginacije, s moralnim ponašanjem kao vrhuncem ljudskosti...

Autor/i
Preveo(la)
Josip Balabanić
Nakladnik/ci
ISBN
978-953-0-61227-3
Uvez
tvrdi
Godina izdanja
2007
Broj stranica
591
Format
22 x 15 cm