- Lista želja
- Prijava
- 0
Košarica Vaša košarica je prazna
- Naslovnica
- hobistika
- kuharstvo
- PREDJELA
- alternativna područja
- arhitektura
- audio izdanja
- časopisi
- društvene znanosti
- ekonomija
- enciklopedije / leksikoni / priručnici
- erotika / seks
- hobistika
- humor
- knjige za djecu
- književnost
- lektira
- multimedijalna izdanja
- ostala izdanja
- poklon galerija
- politika
- pomorstvo
- popularna znanost
- povijest
- prirodne znanosti
- publicistika
- religija / mitologija
- rječnici / gramatike / strani jezici
- strane knjige
- stripovi
- tehnika / inženjerstvo / građevina
- turizam
- udžbenici
- udžbenici strukovnih škola i fakulteta
- umjetnost

O knjizi PREDJELA
U jednom od mojih najomiljenijih restorana naručiti
"miješana predjela" znači predati se uživanju u 8—10
malih porcija predjela od povrća, mesa i ribe. Svaki
zalogajčić, poslužen zasebno svakome gostu, dovoljan
je da probudi apetit, ali ne i da ga zadovolji. Niste
dokraja uživali u jednom predjelu, a već vam odnose
tanjur i donose drugi. Jela se tako nižu u crescendu
okusa, sastava i boja sve dok, upravo kada se počnete
pitati hoće li ostatak objeda uopće biti potreban, ne
stigne tanjur tjestenine, a već ste i zaboravili da ste je
naručili, i objed prelazi u sljedeću fazu. Poučak je ove
priče: kada služite predjela, porcije uvijek moraju biti
malene. Radije poslužite više vrsta predjela, a
preskočite jelo od tjestenine. U tom slučaju povećajte
broj predjela, a ne količinu. U ovoj ćete knjizi pronaći
više od 100 prijedloga za pripremu predjela, koja su
rezultat sakupljanja recepata ovisnice o predjelima.
Za lakše snalaženje, predjela su razvrstana u četiri
poglavlja prema glavnom sastojku -povrće, jaja i sir,
morski plodovi i riba, te meso.