- Homepage
- natural science
- agriculture
- agriculture
- vegetable growing
- SUVREMENA PROIZVODNJA POVRĆA
- comics
- computer science
- current affairs
-
dictionaries / grammars / foreign languages
-
dictionaries
- croatian dictionaries
- czech dictionaries
- dictionary of art
- english dictionaries
- french dictionaries
- german dictionaries
- greek dictionaries
- italian dictionaries
- latin dictionaries
- polish dictionaries
- portuguese dictionaries
- romanian dictionaries
- russian dictionaries
- spanish dictionaries
- slovak dictionaries
- slovenian dictionaries
- foreign languages
- grammar
-
dictionaries
- economics
- gifts
- encyclopedia / handbooks
- erotica / sex
- history
- hobbies
- humour
- literature
- magazines
- maritime affairs
- multimedia publications
- natural science
- other editions
- politics
- popular science
-
reading
- 1st grade of elementary school
- 2nd grade of elementary school
- 3rd grade of elementary school
- 4th grade of elementary school
- 5th grade of elementary school
- 6th grade of elementary school
- 7th grade of elementary school
- 8th grade elementary school
- 1st grade of high school
- 2nd grade of high school
- 3rd grade of high school
- 4th grade of high school
- religion / mythology
- social sciences
- technology / engineering / construction
- textbooks
- textbooks of vocational schools and faculties
- tourism
- travel-records

SUVREMENA PROIZVODNJA POVRĆA
About the book SUVREMENA PROIZVODNJA POVRĆA
Knjiga Suvremena proizvodnja povrća moderno je koncipiran priručnik koji obrađuje suvremenu tehnologiju proizvodnje i sortiment tridesetak ekonomski najznačajnijih vrsta povrća.
U uvodnom su dijelu knjige obrađena područja općeg značenja za uspješnost povrćarske proizvodnje, kao što su tržište, agroekološki uvjeti proizvodnje, sortiment i sjemenarstvo povrća, ekološka proizvodnja te osnovni principi proizvodnje povrća u zaštićenim prostorima. U najvećem dijelu knjige obrađuje se suvremena tehnologija proizvodnje. Za svaku od trideset povrtnih kultura najraširenijih u Hrvatskoj obrađeni su gospodarsko značenje, prehrambena vrijednost, morfološke karakteristike, zahtjevi prema vanjskim uvjetima, tlu i plodoredu, obrada tla i gnojidba, tehnika sjetve i sadnje na otvorenom i u zaštićenim prostorima, zaštita usjeva od korova, bolesti i štetnika te način, vrijeme i tehnika berbe. Radi preglednosti i upućenosti proizvođača na glavne karakteristike u proizvodnji, svi slikovni prilozi i važne upute tiskani su u boji.