- Lista želja
- Prijava
- 0
Košarica Vaša košarica je prazna
- Naslovnica
- hobistika
- kuharstvo
- MESNA JELA
- alternativna područja
- arhitektura
- audio izdanja
- časopisi
- društvene znanosti
- ekonomija
- enciklopedije / leksikoni / priručnici
- erotika / seks
- hobistika
- humor
- knjige za djecu
- književnost
- lektira
- multimedijalna izdanja
- ostala izdanja
- poklon galerija
- politika
- pomorstvo
- popularna znanost
- povijest
- prirodne znanosti
- publicistika
- religija / mitologija
- rječnici / gramatike / strani jezici
- strane knjige
- stripovi
- tehnika / inženjerstvo / građevina
- turizam
- udžbenici
- udžbenici strukovnih škola i fakulteta
- umjetnost

MESNA JELA
O knjizi MESNA JELA
Jela od mesa oduvijek su osnovni
sastojak uravnoteženog i dobro
sastavljenoga tradicionalnog obroka. Za
poseban ručak ili večeru, domišljat će
kuhar poslužiti lagano predjelo, potom
će uslijediti tjestenina, gusta juha ili
rižoto, a ijedno i drugo bit će
osmišljeno prema najvažnijemu
glavnom jelu koje će se zasigurno
zasnivati na mesu. Bilo to nekoliko
tankih svinjskih ili janjećih odrezaka,
komad teletine pečen u bijelome vinu ili
firentinski odrezak na žaru, cjelokupan
će dojam biti skladan i zadovoljavajući.
Jelo od mesa poslužuje se uza salatu ili
jelo od povrća, a svako će jelo popratiti
pomno izabrano vino. Imajući na umu
takvu tradiciju, uza svaki sam recept
predložila prilog i vino. Kako biste se
lakše snašli, podijelili smo kuharicu u
pet poglavlja prema vrsti mesa koje se
upotrebljava: Puretina i piletina,
teletina i govedina, janjetina,
svinjetina i divljač.