Show more Show less

23479

ZIMA - MIRISI I OKUSI MAKRONOVE

6,84
available
ISBN ISBN: 978-953-257-080
Binding Binding: soft
Year of issue Year of issue: 2007

About the book ZIMA - MIRISI I OKUSI MAKRONOVE

Poput prirode koja zimi miruje i većina jela koja jedemo trebaju biti "mirna", duže kuhana na laganoj vatri tako da griju i snaže organizam. Zimska jela bogatija su okusima, a koristi se i malo više soli i ulja u kuhanju jer to dodatno grije organizam.
Heljda je sjajna žitarica za sve one koji zimi vole boraviti na otvorenom, posebno na snijegu. Daje pregršt energije i grije, a lako se kombinira s povrćem. Za bogate i ukusne kombinacije mogu se često pripremati i druge žitarice s mahunarkama i povrćem. Mahunarke su namirnica zime! Jačaju vitalnost bubrega i snaže organizam. Grah, azuki grah, crna soja i ostale mahunarke trebaju možda malo više vremena za pripremu, ali toplina prostora koja se dobiva kuhanjem upravo je ono što nam treba, a "krčkanje" mahunarki već i mirisom pobuđuje tek.
Alge su sjajan izvor minerala zimi! One su i sjajan čistač našeg uspavanog i usporenog organizma. Posebno je dobro pri kuhanju mahunarki dodati komad korribu alge! Osim što će mahunarke učiniti probavljivijima, kombu jača i čisti krv. Vjerujem da ćete u kuharici Alge naći recepte koji će vam se svidjeti i koje možete kombinirati sa svim zimskim jelima.
Nastavite uživati u jelima s korjenastim povrćem te i dalje slijedite sve preporuke iz jesenske kuharice. Kuhanje zimi samo je nastavak onog što smo započeli ujesen. Kiseli kupus sjajna je namirnica za zimu i može se pripremiti na različite načine kako vam i predlažem u ovoj kuharici. Potrudite se naći tradicionalno kiseljen kupus (duže vremena uz kvalitetnu sol) umjesto različitih brzih varijanti "obogaćenih" kemijom.
Zima je vrijeme za suho voće. Marelice, grožđice, šljive, jabuke, smokve, datulje i drugo prirodno sušeno voće prava su riznica slatkog okusa, ali i hranjivih sastojaka. Npr. marelice su sjajan izvor željeza. Kompoti i drugi deserti od suhog voća odlična su poslastica zimi, a pire od suhog voća (suho voće kuhano u malo vode i izmiksano u pire) može biti i odličan zaslađivač...

Publisher/s
ISBN
978-953-257-080
Binding
soft
Year of issue
2007
Number of pages
64
Format
19 x 15 cm

Bestsellers from same category

-20%OD VINOGRADA DO VINA - Priručnik za uzgoj grožđa i proizvodnju vina
16,35 20,44 
Lowest price in last 30 days:20,44 
-20%ŠIVANJE - Prepravljanje i krpanje
21,13 26,41 
Lowest price in last 30 days:26,41 
-20%PRIRUČNIK ZA GLJIVARE
31,75 39,68 
Lowest price in last 30 days:39,68 
-20%LAROUSSE ENCIKLOPEDIJA  KUĆNI VRTOVI I UREĐENJE INTERIJERA
38,22 47,78 
Lowest price in last 30 days:47,78 
-20%ARANŽIRANJE CVIJEĆA - suvremeni pristup cvjetnom dizajnu
41,41 51,76 
Lowest price in last 30 days:51,76