Prikaži više Prikaži manje

23479

ZIMA - MIRISI I OKUSI MAKRONOVE

6,84
dostupno
ISBN ISBN: 978-953-257-080
Uvez Uvez: meki
Godina izdanja Godina izdanja: 2007

O knjizi ZIMA - MIRISI I OKUSI MAKRONOVE

Poput prirode koja zimi miruje i većina jela koja jedemo trebaju biti "mirna", duže kuhana na laganoj vatri tako da griju i snaže organizam. Zimska jela bogatija su okusima, a koristi se i malo više soli i ulja u kuhanju jer to dodatno grije organizam.
Heljda je sjajna žitarica za sve one koji zimi vole boraviti na otvorenom, posebno na snijegu. Daje pregršt energije i grije, a lako se kombinira s povrćem. Za bogate i ukusne kombinacije mogu se često pripremati i druge žitarice s mahunarkama i povrćem. Mahunarke su namirnica zime! Jačaju vitalnost bubrega i snaže organizam. Grah, azuki grah, crna soja i ostale mahunarke trebaju možda malo više vremena za pripremu, ali toplina prostora koja se dobiva kuhanjem upravo je ono što nam treba, a "krčkanje" mahunarki već i mirisom pobuđuje tek.
Alge su sjajan izvor minerala zimi! One su i sjajan čistač našeg uspavanog i usporenog organizma. Posebno je dobro pri kuhanju mahunarki dodati komad korribu alge! Osim što će mahunarke učiniti probavljivijima, kombu jača i čisti krv. Vjerujem da ćete u kuharici Alge naći recepte koji će vam se svidjeti i koje možete kombinirati sa svim zimskim jelima.
Nastavite uživati u jelima s korjenastim povrćem te i dalje slijedite sve preporuke iz jesenske kuharice. Kuhanje zimi samo je nastavak onog što smo započeli ujesen. Kiseli kupus sjajna je namirnica za zimu i može se pripremiti na različite načine kako vam i predlažem u ovoj kuharici. Potrudite se naći tradicionalno kiseljen kupus (duže vremena uz kvalitetnu sol) umjesto različitih brzih varijanti "obogaćenih" kemijom.
Zima je vrijeme za suho voće. Marelice, grožđice, šljive, jabuke, smokve, datulje i drugo prirodno sušeno voće prava su riznica slatkog okusa, ali i hranjivih sastojaka. Npr. marelice su sjajan izvor željeza. Kompoti i drugi deserti od suhog voća odlična su poslastica zimi, a pire od suhog voća (suho voće kuhano u malo vode i izmiksano u pire) može biti i odličan zaslađivač...

Nakladnik/ci
ISBN
978-953-257-080
Uvez
meki
Godina izdanja
2007
Broj stranica
64
Format
19 x 15 cm

Najprodavanije iz kategorije

-20%OD VINOGRADA DO VINA - Priručnik za uzgoj grožđa i proizvodnju vina
16,35 20,44 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:20,44 
-20%ŠIVANJE - Prepravljanje i krpanje
21,13 26,41 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:26,41 
-20%PRIRUČNIK ZA GLJIVARE
31,75 39,68 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:39,68 
-20%LAROUSSE ENCIKLOPEDIJA  KUĆNI VRTOVI I UREĐENJE INTERIJERA
38,22 47,78 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:47,78 
-20%ARANŽIRANJE CVIJEĆA - suvremeni pristup cvjetnom dizajnu
41,41 51,76 
Najniža cijena u zadnjih 30 dana:51,76